Unde îți cauți un loc de muncă? Rețeaua de prieteni / familie

Ultima propunere cu care venim în cadrul seriei de articole „Unde îți cauți un loc de muncă?” este de fapt cea la care ai acces cel mai facil și cea care îți este cel mai la îndemână: familia și rețeaua de prieteni. Oamenii din jurul tău au majoritatea un loc de muncă, deci pot afla înaintea ta dacă firmele unde lucrează deschid noi posturi, pot obține informații cât mai detaliate și îți pot facilita contactul cu persoana care se ocupă în cadrul firmei respective de recrutare.

Spune-le prietenilor tăi că ești în căutarea unui job. Roagă-i să întrebe și ei mai departe și este foarte posibil să găsești mai repede decât credeai primul tău loc de muncă.

Nu îți lăsa însă prietenii să înțeleagă că ești în căutarea unui job la întâmplare. Ai analizat și identificat competențele tale, știi care sunt job-urile care ți se potrivesc și nu vrei să irosești timpul tău și nici pe al celor care vor să te ajute. Cere cât mai multe informații când cineva îți spune că știe un loc de muncă vacant ca să te asiguri că este ceea ce ți se potrivește astfel încât, dacă vei fi pus în contact cu recrutorul, să eviți o situație în care nu ești nici de departe ceea ce caută. Trebuie să te gândești că persoana care te recomandă dorește să își păstreze imaginea pe care o are în fața angajatorului și cu siguranță nu dorești să pui un cunoscut / un apropiat într-o poziție nefavorabilă la locul său de muncă.

Profită de toate resursele care îți sunt aproape, însă calculat și ordonat, pentru a primi recomandări eficiente. Sperăm că ți-au fost de ajutor sugestiile noastre și vom continua articolele despre primul loc de muncă cu o serie de postări despre interviul de angajare.

Succes!



Leave a Reply

5 − 4 =