Cum să te pregătești pentru un interviu: punctualitatea

Până la momentul în care va avea loc discuția cu recrutorul, fie că este vorba despre un reprezentant al companiei angajatoare din departamentul de resurse umane, un manager de department sau un recrutor dintr-o agenție de recrutare, trebuie să te asiguri că știi exact unde să ajungi la interviu și, mai mult decât atât, că vei ajunge la timp.

De aceea, atunci când ești invitat la interviu, în cazul în care nu ți se comunică adresa companiei nu trebuie să ai nici o reținere să ceri mai multe detalii: adresa exactă unde are loc interviul, numele persoanei cu care te vei întâlni, iar la finalul conversației ai grijă să reconfirmi aceste informații.

Dacă nu ai avut la îndemână un pix și o foaie de hârtie, caută imediat după ce ai închis telefonul cele necesare pentru a îți nota coordonatele interviului.

În cazul în care te-a luat prin surprindere invitația la interviu, te-ai emoționat și nu ai solicitat aceste date nu trebuie să te panichezi. Știi numele companiei și poți intra pe site-ul acesteia. În cazul în care sunt afișate la „contact” mai multe adrese poți suna la numărul de telefon de aici, te prezinți, menționezi că urmează să ai un interviu în data de X, pentru postul Y și soliciți să ți se comunice adresa la care trebuie să te prezinți.

Nu aștepta până în ziua interviului să cauți pe o hartă adresa. Este important să știi din timp unde trebuie să ajungi, ce rute posibile există, care este cea mai rapidă, dar și cea mai sigură, ce mijloace de transport trebuie să folosești, dacă trebuie să schimbi mijloace de transport, ia în calcul posibile întârzieri ale acestora și distanțele de parcurs între ele. O estimare cât mai corectă te va ajuta să eviți o întârziere la interviu care te va pune într-o situație neplăcută atât pe tine, cât și pe persoana care te-a invitat la interviu. Dacă timpul îți permite, poți face chiar o simulare înainte de interviu și poți cronometra timpul necesar pentru a parcurge distanța dintre adresa ta și cea a companiei – potențial angajator. Ia în calcul însă pentru simulare o zi din timpul săptămânii, nu weekend-ul când traficul este mult mai lejer.

Succes!



Leave a Reply

5 × 2 =