Cum te pregătești pentru un interviu: vestimentația

Prima impresie contează enorm pentru percepția angajatorului atunci când te prezinți la un interviu de angajare. De aceea, ținuta pe care alegi să o porți pentru această întâlnire trebuie aleasă cu grijă. Va completa discursul tău și indiferent că este vorba despre un interviu la sediul angajatorului sau unul online trebuie să exprime profesionalism și seriozitate.

Hai să vedem ce poți să faci pentru a alege hainele potrivite. Informează-te din timp și încearcă să afli cât mai multe detalii despre aspectele care țin de operațiunile desfășurate în cadrul companiei și despre cultura organizațională a acesteia. În fotografiile de pe site-ul companiei sau cele de pe rețelele de socializare vei putea identifica codul vestimentar abordat de viitorii tăi colegi. Dacă remarci faptul că există o anumită culoare preferată, în concordanță cu logo-ul companiei, o poți folosi discret. Încearcă să construiești o ținută asemănătoare pentru interviu și astfel vei consolida și mai mult puntea de legătură pe care vrei să o realizezi cu persoanele cu care te vei întâlni în cadrul interviului, se vor simți apropiați de tine la prima vedere. Dacă vei face simularea despre care vorbeam în articolul anterior referitoare la calcularea timpului necesar pentru a ajunge la sediul companiei, poți alege o oră apropiată de terminarea programului de lucru. Vei avea ocazia să vezi cum se îmbracă angajații companiei respective și te vei putea inspira din ținutele acestora.

Este important să ții cont și de locul unde se desfășoară interviul. De obicei companiile organizează interviurile de angajare în propriile birouri, însă, în funcție de specificul job-ului pentru care ai aplicat nu este exclus să fii chemat la interviu pe un șantier sau într-o fabrică. Ajustează-ți ținuta în funcție de cadrul în care se va desfășura întâlnirea, adoptă un stil vestimentar care să îl determine pe recrutor să te asocieze cu ușurință imaginea ta cu acest cadru. Vei transmite naturalețe, încredere și interes pentru job și companie.

O altă recomandare pe care o putem face este să alegi pentru interviu haine potrivite dimensiunilor tale. Pentru a arăta bine pe tine acestea nu trebuie să fie piese vestimentare scumpe ci alese cu gust, curate și îngrijite.

Atenție și la accesorizarea excesivă sau cu piese pretențioase, valoroase. Pot transmite un mesaj care poate conduce la ideea că, de fapt, nu ai nevoie de job-ul respectiv. Simplitatea și dcența sunt cuvintele pe care trebuie să le ai în minte când te pregătești pentru interviu.

Nu este o idee rea să arunci o privire și pe prognoza meteo pentru a vedea cum va fi vremea în ziua stabilită pentru interviu ca să pleci de acasă pregătit. Nu te vei simți deloc confortabil dacă te va prinde ploaia pe drum și vei ajunge la interviu cu hainele ude și mototolite.

Succes!



Leave a Reply

five + 12 =