Chestionarul Holland: Tipul Vocational Investigativ

Un profil care se contureaza in urma completarii chestionarului Holland este cel Vocational Investigativ. Persoana investigativa prefera sa cerceteze sistematic si independent, sa afle explicatii cauzale, sa observe, invete, evalueze, analizeze si sa gaseasca solutii la problemele ivite. Cei care se identifica cu acest tip vocational utilizeaza in munca resursele personale de inteligenta, gandire abstracta, intuitie, creativitate, capacitate de a identifica si rezolva problemele.

Din punct de vedere comportamental, acesta este stresat de problemele nerezolvate si situatiile la care nu are inca raspunsuri, nu ii place sa conduca, sa convinga pe altii, sa fie nevoie sa vanda ceva cuiva, acestea sunt pentru el provocari pe care ii place sa le aiba sub control. Pentru tipul vocational investigativ, consilierul reprezinta un partener de discutii in demersul sau dominant rational si mai putin emotional al dezvoltarii carierei. Se vede pe sine ca fiind precis, intelectual, aplecat spre știinta. Personalitate curioasa, ii place sa exploreze si sa analizeze idei noi si interesante, citind mult sau urmarind documentare specializate. Are talent la rezolvarea problemelor matematice sau de perspicacitate si este preocupat de problemele nerezolvate si de intrebarile la care nu exista inca raspunsuri clare.

Posibile profesii pe care le poate urma: antropolog, biolog, chimist, fizician,  geograf, geolog, sociolog, consultant management, farmacist, psiholog.



Leave a Reply

1 × 1 =