Chestionarul Holland: Tipul Vocational Artistic

Personalitatea ”artistica”, in acord cu modelul Holland, apreciaza si promoveaza arta si exprimarea creativa, fiind preocupata de arta si lumea artistilor si avand deseori abilitati, intuitie sau talent artistic. Original, ii place sa se exprime creativ si sa rezolve problemele intr-o maniera artistica sau inovativa.

Prefera un program de lucru nestructurat, care solicita initiativa si apreciaza maximal modul personal de expresie artistica si emotionala. Abilitatile sale sunt in muzica, scriere literara, lucru manual, pictura. Referitor la comportamentul tipului vocational artistic: acesta prefera in general o abordare neconventionala, cu utilizarea de exemple si materiale scrise. Este deschis la critica, ii place sa faca comparatii si are simtul umorului. Procesul luarii deciziei cu privire la cariera este unul dominant emotional si mai putin rational si sistematic.

Se vede pe sine ca fiind expresiv, original si independent. Enumeram cateva posibile profesii pe care le poate lua in considerare o persoana cu profil Vocational Artistic: actor, arhitect, fotograf, profesor de teatru/ dans, designer în publicitate, designer de moda, designer de interioare, jurnalist, scriitor, creator de continuturi web.



Leave a Reply

8 + 12 =