Chestionarul Holland: Tipul Vocational Antreprenorial

Profilul vocational antreprenorial este reprezentat de persoane cu incredere in sine, sociabile, asertive, cu simtul riscului carora le place sa convinga, sa conduca si sa influenteze pe ceilalti pentru realizarea scopurilor organizatiei, institutiei sau propriilor afaceri.

Le place sa castige pozitii sociale importante si sa obtina prosperitate; prefera sa conduca decat sa fie conduse. Persoana cu acest profil are gandire analitica, putere de decizie, deseori reprezinta liderul grupului si formator de opinie. Au puterea sa convinga oamenii sa actioneze pentru atingerea scopurilor unei organizatii sau institutii, de regula, din domeniul financiar sau economic.

Comportamentul tipului antreprenorial: acesta este dominant afirmativ, isi exprima sentimentele si intentiile (atunci cand sunt social acceptate), mai mult, vrea sa convinga pe altii sa actioneze conform cu convingerile sale; uneori se supraestimeaza si-si evalueaza inexact competentele si aptitudinile; are un spirit de competitie inalt. Se vede pe sine ca fiind sociabil, ambitios, lider, plin de energie.

Posibile profesii: manager, reprezentant de vanzari, agent de asigurari, avocat, mic intreprinzator, politician, broker sau freelancer.



Leave a Reply

5 × four =