Barmanul

Acesta este un post specific in industria ospitalitatii. Barmanul pregateste si serveste o gama larga de amestecuri de bauturi alcoolice si nealcoolice, sub supravegherea barmanului sef sau a sefului de unitate. Competentele importante pentru a ocupa postul de barman sunt descrise mai jos:

  • Comunicarea interactiva: Barmanul interactioneaza cu clientii si este important sa aiba bune competente de comunicare, sa asculte dorintele clientilor si sa raspunda politicos in functie de situatie, facilitand un dialog constructiv;
  • Creativitatea: Barmanul trebuie sa cunoasca principiile de baza in amestecul diferitelor bauturi, dar in acelasi timp este important sa poata personaliza amestecurile si sa fie informat in legatura cu ultimele trenduri din industrie;
  • Colaborarea si lucrul in echipa: Barmanul face parte dintr-o echipa care gestioneaza rezultatele unitatii, de aceea modul de colaborare si de lucru cu colegii din echipa este important pentru aceasta meserie;
  • Organizarea: Barmanul are o gestiune de care raspunde si in acelasi timp este responsabil cu utilizarea eficienta a resurselor existente, evitand risipa si atentionand seful ierarhic atunci cand este nevoie aprovizionarea. De asemenea, el trebuie sa preia comenzile si sa raspunda in ordinea sosirii lor, optimizand timpul de preparare a bauturilor.


Leave a Reply

15 + seven =