Barmanul Sef

Barmanul sef pregateste si serveste o gama larga de amestecuri de bauturi racoritoare si alcoolice dar in acelasi timp supravegheaza pregatirea bauturilor racoritoare si alcoolice si gestioneaza echipa din subordine. Care sunt principalele competente ale unui barman sef de succes:

  • Organizarea si planificarea: Barmanul sef are o gestiune intreaga pe care administreaza si in acelasi timp este responsabil cu utilizarea eficienta a resurselor existente de catre personalul din subordine. El este de asemenea raspunzator de aprovizionarea si pastrarea stocurilor la nivel optim in functie de consum.
  • Comunicarea interactiva: Ca cei din subordine, si barmanul sef interactioneaza cu clientii si este important sa aiba bune competente de comunicare, sa asculte dorintele clientilor si sa raspunda politicos in functie de situatie, facilitand un dialog constructiv;
  • Creativitate si inovatie: Barmanul sef trebuie sa cunoasca principiile de baza in amestecul diferitelor bauturi, dar in acelasi timp este important sa fie informat in legatura cu ultimele trenduri din industrie si sa diversifice bauturile din portofoliu;
  • Competente de management al oamenilor: Barmanul trebuie sa gestioneze oamenii din subordine, sa stie sa planifice turele, sa motiveze oamenii si sa actionize ca un model. In plus, el trebuie sa aiba si competenta de trainer, deoarece ii va invata in permanenta pe angajati care sunt noutatile si retetele introduse.


Leave a Reply

5 × four =