Bucatarul Sef

Bucatarul sef este persoana care coordoneaza activitatea in bucatarie sau in unitati industriale pentru realizarea preparatelor culinare ce vor fi vandute si servite clientilor. El coordoneaza operatiile de pregatire preliminara, dozarea materiilor prime si finisarea estetica a preparatelor realizate. Bucatarul sef trebuie sa aiba toate competentele necesare pentru un bucatar si, in plus, urmatoarele competente:

  • Dezvoltarea pregatirii profesionare, atat a sa cat si a personalului din subordine. El este responsabil de pregatirea si perfectionarea profesionala continua a tututror membrilor echipei din bucatarie.
  • Buna coordonare, planificare si organizare: el este cel responsabil de stocurile de materii prime si auxiliare, coordoneaza realizarea preparatelor si stabileste necesarul de personal in functie de gradul de incarcare estimat.
  • Comunicare eficienta in echipa: Discuţiile sunt finalizate prin propuneri concrete de comun acord cu ceilalti membri ai echipei, respecta parerile celorlalti, are grija sa fie discutii constructive.
  • Promovarea imaginii unitatii pe care o reprezinta:  Bucatarul sef trebuie sa fie permanent preocupat de crearea si mentinerea unei imagini de profesionalism si de calitatea serviciilor oferite. El trebuie sa stapaneasca tehnicile specifice de vanzare si promovare a ofertei unitatii. De asemenea, este de dorit ca el sa cunoasca minim o limba straina de circulatie internationala.


Leave a Reply

five × one =