Cofetarul

Munca unui cofetar este de a face dulciuri, produse de patiserie, prajituri si alte produse de cofetarie. Principalele calitati si abilitati pentru un bun cofetar sunt:

  • Simtul estetic. Aspectul unui desert este aproape la fel de important ca gustul. Cel care le face trebuie sa aiba simt estetic astfel incat sa imbine ingredientele sa arate apetisant din punct de vedere vizual. In general clientii cumpara in primul rand aspectul.
  • Creativitatea. Pentru un cofetar, creativitatea este una dintre cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le detina deoarece este bine ca el sa vina constant cu idei de deserturi noi pentru a satisfice nevoile dinamice ale clientilor.
  • Capacitatea de a invatat lucuri noi. Un cofetar trebuie sa lucreze cu multe echipamente speciale si sa se adapteze astfel incat sa lucreze cu noile instrumente si echipamente aparute.
  • Lucru in echipa. Cofetarul lucreaza intr-o echipa, de aceea el trebuie sa stie cum coleboareaza cu ceilalti colegi astfel incat rezultatele de echipa sa fie optime.
  • Managementul timpului. Un cofetar trebuie sa fie foarte atent cu timul: fiecare operatiune din prepararea unui desert dureaza un anumit numar de minute care trebuie respectat cu strictete. In plus, trebuie sa lucreze in asa fel incat sa onoreze toate comenzile luate in termenele agreat cu clientii.


Leave a Reply

nineteen + 2 =