Cofetarul Sef

Munca unui Cofetar sef este de a face dulciuri, produse de patiserie, prajituri si alte produse de cofetarie. Cofetarul sef coordoneaza cofetarii din cadrul unitatii, avand relatii functionale cu managerul, administratorul si de subordonare cu ceilalti lucratori din laborator. Cofetarul sef trebuie sa aiba aceleasi competente precum cofetarii din subordinea sa si, in plus, urmatoarele competente care tin de pozitia de supervizare:

  • Capacitatea de planificare si organizare a timpului de lucru: Cofetarul sef trebuie sa aiba capacitatea a organiza timpul cofetarilor din echipa pentru indeplinirea eficienta a sarcinilor.
  • Managementul echipei: Cofetarul sef trebuie sa planifice sarcinile de lucru pentru fiecare individ în parte; sa hotarasca perioada de indeplinire a sarcinilor; sa dispuna efectivul de personal necesar; sa planifice strategia generala, din punct de vedere material si tehnic pentru unitatea în subordine; sa repartizeze sarcini personalului subordonat;
  • Controlul si monitorizarea muncii: Cofetarul sef trebuie sa monitorizeze executarea sarcinilor; sa verifice indeplinirea sarcinilor, sa evalueze modul de executie si sa propuna masuri de imbunatatire;
  • Dezvoltarea sa si a celor din subordine: Trebuie sa aiba capacitatea de imbunatatire a rezultatelor activitatii curente (a sa si a celor din echipa sa) prin punerea in practica a cunostintelor si abilitatilor dobandite si prin transmiterea acestor cunostinte si abilitati catre cofetarii din echipa.


Leave a Reply

4 × three =