Patiserul

Persoanele care au aceasta ocupatie prepara aluaturile, cremele si compozitiile necesare produselor respective, le pregatesc de coacere si umplere, finiseaza si glaseaza produsele (blaturi, foetaje). Cele mai importante competente ale patiserului sunt:

  • Organizarea si intretinerea locului de munca: patiserul trebuie sa faca aprovizionarea cu materii prime si produse alimentare, sa le organizeze, sa le manipuleze si depoziteze si sa aiba grija ca toate sa fie folosite in termenul de valabilitate;
  • Aplicarea normelor de protectie igienico-santiare si de mediu: patiserul lucreaza cu produse perisabile si trebuie sa se conformeze tuturor acestor norme aplicabile industriei alimentare;
  • Organizarea si planificare: trebuie sa organizeze si sa intretina locul de munca si sa planifice toate fazele;
  • Exploatarea echipamentelor necesare: cele de copt, racit, pregatirea semifabricatelor de patiserie;
  • Simt estetic: produsele de patiserie sunt de regula in forme si in culori cat mai atractive;
  • Comunicarea cu colegii: este important ca patiserul sa comunice cu toti colegii si seful de unitate pentru rezultate cat mai bune.



Leave a Reply

two + 2 =