Primii pași în carieră

Ai terminat liceul și ești entuziasmat să începi o nouă etapă? Căutarea primului job poate fi un drum pe care îl începi cu multe emoții și întrebări, dar dacă știi din timp care sunt pașii potriviți de urmat totul va deveni mai simplu.

Imaginează-ți că vei construi o casă și pentru aceasta ai nevoie de materiale și de unelte. Iar dacă le alegi corect, șansele de a trece cât mai repede de la statutul de absolvent de liceu la cel de angajat, de a îți începe cariera cu o fundație solidă, vor crește considerabil.

Conceperea unui curriculum vitate în condițiile în care experiența profesională este un punct la care nu ai ce să scrii poate părea o misiune imposibilă. Există însă alte argumente care pot convinge un angajator. Tot ceea ce trebuie să faci este o analiză detaliată a competențelor de comunicare, analitice, de cercetare sau interpersonale și o prezentare eficientă a impactului acestora asupra activităților pe care le presupune locul de muncă vizat.

Unde să îți cauți un loc de muncă, cum să îți mărești șansele de a fi chemat la un interviu, cum să te pregătești pentru un interviu și cum să faci să obții job-ul dorit sunt provocări cu care se întâlnește fiecare tânăr la început de carieră, însă pot fi totodată experiențe care îl pot motiva și încuraja să fie mai bun și să crească cu fiecare CV trimis, cu fiecare interviu la care a participat.



Leave a Reply

eight + eight =