Unde îți cauți un loc de muncă? LinkedIn

Am deschis discuția despre unde anume și cum îți cauți un loc de muncă cu o platformă cu care ești deja familiarizat chiar dacă nu ai folosit-o până acum în acest scop – Facebook. Acum poți trece mai departe la rețele de socializare cu focus pe zona profesională și pe dezvoltarea carierei. Vom începe cu LinkedIn – canal de comunicare utilizat pentru afișarea CV-ului, căutarea unui loc de muncă și îmbunătățirea reputației profesionale.

Utilizarea rețelei LinkedIn este gratuită, dar există și o versiune de abonament numită LinkedIn Premium care oferă funcții suplimentare, precum cursuri și seminarii online, dar și informații despre cine a descoperit profilul tău pe baza unei căutări și cine ți-a vizualizat profilul.

Cum și pentru ce poți folosi această platformă:

– crearea unui CV

– poți folosi secțiunea „rețeaua mea” pentru a găsi foști profesori, colegi, sau alte persoane care merită să îi adaugi în rețeaua ta și care prin contactele lor te pot ajuta la un moment dat să îți găsești un loc de muncă.

– îți poți utiliza profilul ca pe un CV pe care îl poți include ca link într-un email sau într-o scrisoare de intenție atunci când aplici la job-uri. Unele site-uri de joburi îți permit să faci acest lucru prin conectarea contului de LinkedIn la platforma lor și importarea tuturor informațiilor.

Cum mai poți utiliza LinkedIn-ul:

– să găsești și să aplici la joburi;

– să găsești și să te conectezi cu alți profesioniști;

– să participi activ în grupuri relevante pentru tine;

– să îți faci un blog despre subiectele pe care le stăpânești.

Chiar dacă platforma este una intuitivă și te poți descurca cu ușurință să folosești opțiunile ei la un prim contact, în cazul în care întâmpini dificultăți, poți accesa modulul de asistență unde vei găsi cu siguranță răspunsuri la toate întrebările tale. (https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/7183/cautati-joburi-pe-linkedin?lang=ro )

Succes!



Leave a Reply

four × 5 =