Unde îți cauți un loc de muncă? Agențiile de recrutare

Dacă ai folosit instrumentele despre care am vorbit în articolele anterioare în căutarea unui loc de muncă și nu ai fost chemat la nici un interviu, nu trebuie să te descurajezi. Mai ai câțiva ași în mânecă. Unul dintre aceștia este apelarea la o agenție de recrutare.

Agențiile de recrutare recomandă companiilor candidații potriviți profilului pe care acestea îl caută. Multe companii aleg să angajeze prin agenții de recrutare pentru a economisi timp în departamentul de resurse umane și pentru că au astfel acces la experiența agenției și la o bază de date cu potențiali angajați foarte vastă, verificată și evaluată de profesioniști.

Dacă apelezi la o agenție de recrutare poți beneficia și de consiliere în carieră, de evaluarea și optimizarea CV-ului, de sfaturi pentru a te pregăti pentru procesul de recrutare, soluții și sugestii dacă vrei să îți schimbi domeniul de activitate la un moment dat.

Deoarece clientul agenției de recrutare este compania angajatoare, tu, candidat, nu vei plăti nici o taxă pentru a intra în baza de date a firmei de recrutare.

Fiecare agenție are propriul model pe care îl urmează în procesul de recrutare, dar de cele mai multe ori se va începe cu un interviu telefonic urmat de diferite forme de evaluare si un interviu cu recrutorul. Pentru tine este avantajos să apelezi la o agenție de recrutare, să îți înregistrezi CV-ul în baza lor de date. Vei avea acces la o varietate mare de job-uri, iar consultanții te vor susține pe tot parcursul procesului de selecție.

Iată câteva agenții de recrutare pe site-urile cărora te încurajăm să intri și să îți primul loc de muncă:

https://www.manpower.ro/

https://www.adecco.ro/

https://apt.ro/

https://bia.ro/

https://www.ebc-hr.ro/

https://ro.gigroup.com/

Succes!



Leave a Reply

13 + fourteen =