De ce să am firma mea? (I)

”Am terminat liceul. Și acum ce fac?”

Este o întrebare pe care și-o pune fiecare absolvent de liceu pentru că încheierea unei etape din viață presupune inevitabil începutul alteia. Unii adolescenți aleg să își continue studiile, iar alții încep să își caute un job. Mai există și a treia categorie de tineri care se gândesc să își înceapă propria afacere. Iată care sunt câteva dintre argumentele acestora și dacă vei rezona cu ele poate ar trebui să te gândești și tu la un business propriu.

Ce înseamnă să ai firma ta?

– independență – nu vei mai lucra într-o cultură organizațională care poate fi de multe ori prea rigidă pentru tine și cu care să nu te identifici în totalitate, vei fi propriul tău șef și cel care face regulile.

– program flexibil – deși la început vei lucra mai mult decât ai face-o la un job cu program fix, încet încet lucrurile se vor așeza și îți vei permite să îți gestionezi propriul program, vei putea delega unele activități către alte persoane.

– câștig mai mare – nu lua în calcul un câștig senzațional la început, din contră va trebui să începi cu a investi, însă dacă la un job grilele salariale sunt limitate și măririle de salariu se negociază la intervale de timp mari în unele companii, în cazul propriului business nu vor exista limite. Va depinde de tine cum reușești să îți crești afacerea și implicit câștigurile.

(lista va continua în articolul următor)