Cum se înființează o firmă?

Propria afacere începe cu o idee, apoi un plan de business, iar când acesta este gata pentru a fi implementat primul lucru pe care îl ai de făcut este să obții fondul legal pentru funcționare: înființarea firmei.

Poți face acest lucru apelând la o firmă specializată care se va ocupa de obținerea și depunerea tuturor documentelor necesare sau poți face chiar tu asta dacă ai timpul și disponibilitatea necesare și dorești să economisești niște bani. Întreg procesul de înființare a unei firme poate dura între una și două luni, în funcție de cât de eficient reușești să te organizezi.

Ce vei avea de făcut: să stabilești obiectul de activitate al societății, forma juridică sub care va funcționa, să stabilești un nume, să alegi un administrator, o bancă cu care vei lucra, să pregătești un act constitutiv și să depui capitalul social, să depui documentația și să înmatriculezi societatea la Registrul Comerțului, să decizi dacă vei fi plătitor sau nu de TVA în funcție de activitatea pe care urmează să o aibă firma, să cauti un contabil și ideal și un avocat care să te poată consilia în privința diverselor spețe care pot să apară.

Vom discuta în articolele următoare despre fiecare pas în parte pentru a avea astfel un ghid detaliat a ceea ce presupune înființarea unei firme.

Succes!