Stabilirea numelui societății (II)

Am vorbit în articolul anterior despre cum ar trebui să fie numele pe care îl vei alege pentru firma ta, însă hai să vedem ce trebuie să faci pentru a îl găsi. Nimic mai simplu: ai nevoie de un pix și o coală de hârtie. Scrie toate numele care îți vin în minte. Nu le gândi foarte mult în această etapă, notează-le doar și vei vedea apoi ce poți păstra. Un dicționar de sinonime îți poate fi de ajutor, dar și aplicații precum http://www.bustaname.com/ unde poți face combinații posibile de nume cu cuvinte alese de tine.

Poți folosi diferite tehnici care să te ajute să generezi nume: alege două cuvinte care descriu cel mai bine ideea ta de afacere și crează un cuvânt nou prin alipirea acestora. De exemplu: Mobexpert (magazin de mobilă) – transmite faptul că fac /vând mobilă și că sunt experți în ceea ce fac; Emag (magazin online) – transmite faptul că sunt un magazin, iar acel „E” vine de la online; Medlife (rețea medicală privată)- „Med”: Medical; „life”: viață, etc.

Tu decizi ce anume vrei să comunici potențialilor clienți despre tine. Prin numele companiei poți sublinia beneficiile pe care le vor avea dacă vor lucra cu tine, categoria din care fac parte activitățile tale, problemele pe care le rezolvă, etc.

Ai astfel o listă cu nume. Acum ideal ar fi să faci o pauză pentru a reveni odihnit și detașat asupra listei. Adaugă nume noi dacă între timp ți-au venit alte idei și poți începe să… tai. Filtrează o dată, de două ori, de trei ori, cât este necesar pentru a obține un shortlist satisfăcător. Ideal ar fi să nu fie unul nici foarte scurt pentru că urmează pasul final: verificarea și rezervarea numelui la ONRC (Oficiul Național al Registrului Comerțului) și poți avea surpriza ca unele dintre numele la care te-ai gândit tu să nu fie disponibile, fiind deja folosite de alte companii. Accesează link-ul de mai jos pentru a afla toate detaliile de care ai nevoie pentru acest proces:

https://www.onrc.ro/index.php/ro/inmatriculari/operatiuni-prealabile/verificare-si-rezervare-firma

Succes!