- 31/03/2022
- Posted by: admin
- Category: Noutati
Ai nevoie de un avocat pentru firma ta nou înființată? Clar, DA. Dacă serviciile de contabilitate pot fi internalizate sau poți lucra cu o firmă care oferă servicii de contabilitate, în cazul avocatului nu va fi nevoie să angajezi unul. E adevărat că în companiile mari, în multinaționale există de cele mai multe ori un department juridic, însă nu putem vorbi despre un astfel de department într-un start-up.
Atunci când alegi un cabinet de avocatură cu care să lucrezi, în mare va trebui să urmezi aceleași criterii ca și la alegerea contabilului. Avocații sunt foarte diferiți, în funcție de pregătire, experiență, specializare, modalitatea de abordare a cazurilor, dar și de tipologia umană. Important este să discuți deschis despre afacerea ta, planurile tale, așteptările tale astfel încât relația cu avocatul tău să fie una echilibrată, bazată pe încredere și comunicare cât mai deschisă.
La cine să apelez: la un avocat sau la o firmă (societate, casă, cabinete asociate etc.)? Nu este neapărat un criteriu de alegere, pentru că sunt avocați de top în ambele forme de exercitare a profesiei. Disponibilitatea ta financiară, corelată cu complexitatea cauzei, pot decide alegerea unei firme, care-ți va oferi specialiști în domenii conexe, competenți și verificați. Cu siguranță ai cunoștințe, prieteni care lucrează în companii sau au propria lor afacere. Cere o recomandare pentru a scurta timpul căutării unui avocat și apoi verifică în cadrul unei întâlniri dacă este ceea ce ai tu nevoie.
Relația cu un avocat nu presupune interacțiune doar atunci când întâmpini dificultăți de natură legislativă în afacerea ta. Avocatul îți va oferi consultanță permanentă cu privire la întreaga activitate desfășurata de societatea ta. El va redacta actele constitutive, contractele de comodat, contractele civile și comerciale și îți va oferi consultanță și reprezentare în fața Oficiului Registrului Comerțului. Totodată, avocatul te va asista atunci când negociezi și închei contracte, atunci când vrei să recuperezi creanțe sau atunci când vrei să trimiți somații de plată. În plus, consultanța și asistența juridică oferită de un adevărat profesionist poate viza următoarele aspecte:
– modificări ale actului constitutiv sau ale statutului
– cesiunile părților sociale sau ale acțiunilor
– retragerea asociaților
– numirea și înlocuirea administratorilor
– înființarea sau radierea punctelor de lucru
– majorările sau reducerile de capital
– modificarea sau prelungirea sediului social
– schimbarea formei juridice, etc.
Succes!