Cât te costă să îți deschizi o firmă (II)

Continuăm articolul despre costurile pe care le implică înființarea unei firme cu detalii despre Societățile cu Răspundere Limitată (SRL). Pentru o firmă cu această formă juridică, costurile de înființare sunt ceva mai consistente față de un PFA.

Hai să vedem care sunt acestea:

Rezervarea numelui companiei

Poți face acest lucru online, pe site-ul RECOM, sau la ghișeu, fără să plătești nimic pentru că serviciul este gratuit.

Redactarea actului constitutiv

Recomandarea noastră este să apelezi la serviciile unui avocat, chiar dacă poți redacta și singur actul constitutiv documentându-te din surse online. În cazul în care alegi să faci acest lucru printr-un avocat onorariul acestuia variază între 400 și 500 de lei, în funcție de numărul de asociați, și nu include cheltuielile notariale.

Declarații notariale și specimen de semnătură

La înființarea unei firme, administratorul și/sau asociatul (asociații) trebuie să dea o declarație pe propria răspundere privind respectarea condițiilor legale pentru deținerea acestor calități. Costul pentru o astfel de declarație începe de la 50 de lei, plus TVA.

În plus, va fi necesară și legalizarea unui specimen de semnătură, al cărui cost este, în medie, de 50 lei plus TVA.

De asemenea, în cazul în care apelezi la serviciile unui avocat sau ale unei firme, va fi necesar să adaugi la buget și costul pentru pentru procură de reprezentare în fața RECOM, undeva în jur de 60 de lei.

(citește continuarea în articolul următor)